Tamanu Yağı Faydaları

Tamanu Yağı Faydaları

Tamanu Yağının Faydaları

Polinezya halklarının Tamanu ağacını kutsal ilan etmesi bir tesadüf değildi. Bundan yüzyıllar öncesinde; doktorlar yerine şifacıların, eczaneler yerine yaşam alanlarını çevreleyen doğal güzelliklerin var olduğu bir dönemde onu keşfettiler. Şiddetli rüzgarlar, yüksek sıcaklıklar ve yaralanmalardan zarar gören ciltlerini korumaya ve iyileştirmeye yönelik bir çözüm bulmak en öncelikli ihtiyaçlarıydı. Tamanu ağacıyla karşılaşmaları bu dertlerine deva olacaktı. Önce ağacın meyvelerini yemeye çalıştılar. Sonra ise şifacılar bu meyvelerin çekirdekleri güneşte kurutup taşların arasında ezerek yağını çıkarmayı keşfetti. İşte size gezegendeki en mükemmel cilt nemlendiricisinin ortaya çıkma hikayesi...

Tamanu, Güneydoğu Asya’da tarihsel olarak doğal tıbbın merkezinde yer alan en önemli bitkilerden biri. Cilt, yüz ve saç bakımında mucizeler yaratıyor. 1950’lerden bu yana Tamanu yağı üzerine yapılan bilimsel çalışmaların da gösterdiği gibi, iyileştirici ve yaşlanma önleyici özellikleri biricik. İçeriğinde tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri oldukça fazla olan doğal bir antibiyotik. Cildi koruduğu gibi iltihaplanmayı azaltıyor, iyileşmeyi hızlandırıyor, mantar enfeksiyonlarıyla mücadele ediyor ve yaşlanma sürecini ciddi oranda yavaşlatıyor. Güneş yanıkları, kızarıklara karşı yatıştırıcı ve koruyucu etkisi var; yanık ve çatlaklara karşı üst deri tabakası hücrelerini yeniden yapılandırıyor; üstelik anti-bakteriyel ve antiseptik. Üstün fizyolojik özelliklerini karmaşık ve alışılmışın dışındaki kimyasal yapısına borçlu.

Bizler de kendimize, cildimize ve parçası olduğumuz eko-sisteme ihtiyaç duydukları özeni göstermekle yükümlüyüz. Ya da Hawai kültürüne yerleşmiş eski deyişlerden birinin de dediği gibi, “Gördüğünüz her şeyi sevmeyi bilin, kendiniz dahil.”

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.